• Jože ŽagarGeneraliPanvitaFrontLab d.o.o.ZvezdaPranglZavarovalnica Triglav, d.d.GeneraliHakl ITZvezdaHakl ITMlinopekSGPIntering holdingAltaHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.Intering holdingJože ŽagarFrontLab d.o.o.SGPPetrolPekarna in kava bar KuzmičSGPGeneraliPranglAltaPanvitaPetrolAvto RajhFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.KratchowillGeneraliPanvitaSpovanoKratchowillEnergija plusSpovanoVigrosImo-RealZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaVigrosImo-RealPekarna in kava bar KuzmičEnergija plusFrontLab d.o.o.Intering holdingAvto RajhSGPPetrol

Novice 23.04.2017

Polfinalni turnir starejših dečkov (M. Sobota, OŠ1)

Na polfinalnem turnirju starejših dečkov v Murski Soboti je med štirimi ekipami imela na koncu največ uspeha zasedba Brezovice. V dodatni tekmi za nastop v finalu pa je bil Benquick Volley boljši od Hoč. Domača Panvito Pomgrad je na turnirju zasedla zadnje, četrto mesto.

 

Na turnirju v Murski Soboti so prejeli posebne nagrade:

 

NAJ IGRALEC: Črt ROZMAN (Brezovica)

NAJ BLOKER: Dino KOVAČ  (Benquick)

NAJ LIBERO:  Luka ŠKERJANEC (Brezovica)

NAJ ORGANIZATOR: Luka RUS (Brezovica)

NAJ NAPADALEC:  Klemen ŠEN (Benquick)

 

Poročila po tekmah:

 

TEKMA ŠT. 1: Hoče: ŠD Brezovica  0:2 (16:25, 25:27)

Po uvodnem tipanju obeh ekip je z dobrimi servisi Črta Rozmana Brezovica povedla za nekaj točk, nato pa preostanek niza obdržala prednost 7 točk. Brezovica je bila boljša v vseh elementih igre, Hoče pa so izdajale zaporedne lastne napake, tako da je uvodni niz s 25:16 dobila Brezovica.

 

Odbojkarji Hoč so v drugem nizu hitro povedli za 4 točke (3:7) in nato odlično nadaljevali saj je prednost narasla na sedem točk (5:12). A so takoj zatem odbojkarji  Brezovice strnili svoje vrste in počasi ujeli nasprotnika ter uspeli nadoknaditi zamujeno praktično do 17.točke (16:17). Sledila je razburljiva končnica, kjer saj sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, zmage pa so se na koncu vseeno veselili odbojkarji  Brezovice, ki so niz dobili na razliko.     

 

 

TEKMA ŠT. 2: Panvita  Pomgrad vs. Benquick Volley 0:2 (14:25, 12:25)

 

Odbojkarji Benquick Volleya so povedli za tri točke (3:6), prednost pa je nato samo še rasla do izida   5:15. Odbojkarji Panvite Pomgrada so bili neprepoznavni saj so tako pri servisu kot v fazi napada naredili preveč napak. Po servisih Marka Stvarnika so zatem dosegli štiri zaporedne točke in izgledalo je, da so se končno prebudili. A je bila prednost vseeno prevelika, da bi Panvita Pomgrad lahko še dobila prvi niz, ki so si ga priigrali odbojkarji Benquick Volleya z rezultatom 25:14.

 

Tudi v drugem nizu je igrala samo ena ekipa. Benquick Volley je s servisom nadzoroval potek srečanja, v napadu pa je blestel njihov najboljši igralec Klemen Šen. Panviti Pomgrad ni uspevalo praktično nič saj ob slabem sprejemu in posledično podajah niso uspevali zaključevati napadov in drugi niz se je končal z 12:25.

 

 

TEKMA ŠT. 3: ŠD Brezovica vs. Benquick Volley 2:1 (20:25, 25:17, 15:11)

 

Oboji so finalno tekmo začeli odločno in dosegali največ točk preko svojih najboljših napadalcev, Rozmana in Šena, ki sta uspešno zaključevala akcije. Klemen Šen se je dodatno razigral še na servisu in priboril lepo prednost Benquick Volleyu. Brezovica se je po nekaj dobrih napadih približala in držala priključek do same končnice uvodnega niza, kjer pa so fantje iz Logatca strnili vrste, prikazali nekaj lepih napadalnih akcij in dobili niz z rezultatom 25:20.

 

Tudi drugi niz so bolje začeli igralci Benquick-a. Uspevali so jim močni napadi, še posebej je v tej vlogi blestel Šen. Brezovica pa se ni predala in z zanesljivo in požrtvovalno igro je nizala točko za točko. Tokrat je niz uspešnih servisov sestavil najboljši napadalec turnirja, Črt Rozman in Brezovica je v sami končnici drugega niza obrnila potek tekme ter dobila drugi niz s 25:20.

 

V zadnji niz pa sta zatem obe ekipi krenili odločno. Nihče si ni uspel priigrati večje prednosti, dokler niso igralci Brezovice sestavili serijo dobrih napadov in pobegnili na 10:7. Trener Benquicka je reagiral z odmorom, a žal tudi to ni prineslo uspeha. Brezovica je nadaljevala z dobro igro tako v bloku kot v  obrambi in ušla na 12:8. Po dobrem napadu in servisu Benquicka (10:12) je sledil še odmor na zahtevo trenerja Brezovice, ki je svoje fante umiril in pripravil na zahtevno končnico. Po uspešnih napadih na obeh straneh je Črt Rozman Brezovici zagotovil finalni nastop – tretji niz 15:11.

 

 

TEKMA ŠT. 4: OK Panvita Pomgrad : OK Hoče 0:2 (25:17, 25:19)

 

Po medlem začetku tekme sta obe moštvi grešili na servisu, tako da si nobena ekipa ni priigrala vidnejše prednosti. Hoče so prvič resneje povedle z rezultatom 12:8. Gostje so se z nekaj lepimi akcijami in dobrimi servisi odlepili od domačinov in povedli z 17:12. Po dobrih servisih Vrečka  in učinkovitih napadih Ivančiča so Hoče dobili prvi niz z rezultatom 25 : 16.

 

V drugem nizu so po dobrih servisih Ivančiča Hoče hitro povedle z 10 : 4. Po lepih obrambah Dina Vinkoviča in bloku domačinov so se igralci Panvite Pomgrad približali na vsega točko zaostanka (10:11). Po reakciji gostujočega trenerja, pa so Hoče po slabih sprejemih domačih igralcev spet povedle. Po asu Nika Kovačiča so se domačini spet uspeli približati na vsega dve zaostanka, za kaj več pa je zatem ekipi Panvite Pomgrada zmanjkalo moči. Po uspešnem napadu Vrečka  so gostje zmagali tudi  v drugem nizu , tokrat s 25 : 19. Igralci Ok Hoče so proti domačinom igrali bolj napadalno igro in si zasluženo priborili dodatno tekmo za nastop v finalu.

 

 

TEKMA ŠT. 5: OK Hoče : Benquick Volley 0:2 (21:25, 13:25)

 

Tekmo so bolje začeli Hočani. Najprej so povedli 4:1, nato še  z 8:4 in trener Benquicka je zahteval  time out. Očitno je odmor zalegel saj so se igralci Benquicka nasprotniku približali na vsega točko zaostanka. Nato sta ekipi nadaljevali z izenačeno igro, z atraktivnimi potezami ob mreži in v obrambi. Pri rezultatu 22:15 za Benquick je že kazalo, da so Hočani na kolenih, vendar so se po štirih  zaporednih napakah Benquicka Hoče spet vrnile v igro. Še pri 21:23 je kazalo na napeto končnico drugega niza, ki pa je na koncu vseeno ni bilo saj so to z dvema lepima napadoma preprečili igralci Benquicka, ki so dobili uvodni niz s 25:21.

 

Drugi niz so bolje začeli igralci Benquicka in povedli z rezultatom 5:2. Benquick je zadržal prednost  treh točk in po enem od atraktivnih napadov  Klemna Šena  je bil  rezultat že 13:10 za Benquick.  Trenerju Hoč ni uspelo najti rešitve za močne napade nasprotnika, ki je odlično zaigral tudi v bloku in posledično tako tudi zaključili tekmo z enojnim blokom najboljšega blokerja turnirja Dina Kovača.