• FrontLab d.o.o.PanvitaImo-RealPekarna in kava bar KuzmičVigrosJože ŽagarSGPHakl ITalualpremHakl ITZvezdaPanvitaMlinopekZavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITprofektAvto RajhIntering holdingEL PuhanHelosFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.PetrolFrontLab d.o.o.PanvitaPranglFrontLab d.o.o.PetrolKratchowillPranglFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.Energija plusIntering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.Intering holdingSGPZvezdaKratchowillPetrolSGPVigrosImo-RealPekarna in kava bar KuzmičPanvitaAvto RajhEnergija plusSGP

Novice 25.02.2018

Panvita Pomgrad sklonjenih glav iz Hoč

Hoče vs. Panvita Pomgrad 3:1

 

Odbojkarji Hoč so v 18. krogu 1. DOL za moške v VŠD Hoče pred 450 gledalci premagali ekipo Panvita Pomgrad s 3:1 (16, -18, 21, 25) in si tako priborili vse tri točke, ki jih v nadaljevanju prvenstva »peljejo« v modro skupino in v boj za prvaka.

Dvorana VŠD Hoče, 24. februar 2018, gledalcev 450, sodnika Perčič in Zajec.

 

Hoče:  Mantha 26, Radović 11, Berglez 7, Kšela 6, Drvarič 6, Franc 4, Repa – liero, Cafuta, Šijanec, Ledinek – libero, Lobnik, Šikanič, trener:  Iztok Kšela.

 

Panvita Pomgrad:  Grut 19, Bogožalec 15, Rojnik 8, Flisar 8, Javornik 2, Ratkai S. 1, Bedrač,  Hrastovec – libero, Ratkai J. – libero, Felkar, Kasnik, Pečnik, Banič,  trener: Sašo Topovšek

 

Pred ekipo Hoč je bila izredno pomembna tekma. Za uvrstitev v modro skupino so potrebovali zmago, ki bi jim prinesla tri točke. Tako se tekmo tudi pričeli, zelo odločno. Prvo točko so dosegli z as servisom Kšele. Do prvega tehničnega odmora so igrali zelo dobro v napadu in si priigrali tri točke prednosti. Klub nekaj napakam v nadaljevanju, ko so jih igralci Panvite Pomgrada pri 9 točki ujeli, so kasneje po močnih servisih Radoviča, povedli 18:13. Z zelo dobro igro v obrambi so pri 20:14 gostujočega trenerja Topovška prisilila, da je zahteval še drugi polminutni odmor. Pri 21 točki domačih smo videli zelo atraktivno točko Manthe, ko je z »nebeškim« skokom v bloku ustavil Bogožalca. Do konca niza smo videli popolno prevlado domačinov, ki so niz zaključili tako kot so ga pričeli z as servisom, Drvariča.

 

Drugi set so ponovno boljše pričeli domači, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Boljši od odbojkarjev Panvite Pomgrada so bili predvsem pri izvajanju servisa. Spremljali smo izenačeno igro, obe ekipi sta bili uspešni v napadalnih akcijah. Prvi blok v drugem nizu smo videli šele pri rezultatu 13:12, ko je z uspešnim blokom točko dosegel Brglez. Igralci Panvite Pomgrada so takoj vrnili z enako mero in povedli 14:13, vendar so domači po uspešnih servisih Kšele tudi na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk.  V nadaljevanju pa je sledil padec v igri domače ekipe, popustili so v napadu, dodatno še bili dvakrat v mreži in gostje so povedli 21:17. Sledil je še uspešen blok igralcev Panvite Pomgrad, ki so nato mirno pripeljali niz do končne zmage.

 

Tudi v tretjem nizu so povedli domači, nato so sledile tri zaporedne točke odbojkarjev Panvite Pomgrada. Ko je že kazalo, da domači v igri izgubljajo elan, so s petimi zaporednimi točkami trenerja gostov prisili, da je zahteval svojo prvo minuto odmora. To naleta domačih ni ustavilo, po uspešnem posredovanju v obrambi in nato napadu Manthe so na prvi tehnični odmor odšli z rezultatom 8:4. Sledila je igra, kjer sta ekipi izmenično osvajali točke. Po bloku Brgleza, je domača vrsta prvič povedla za 5 točk, z rezultatom 13:8. Pri rezultatu 14:9 smo videli vrhunsko odigrano točko, kjer sta ekipi izmenjali več močnih udarcev, 12 napadov, vrhunske obrambne poteze, kar so navijači na koncu točke znali nagraditi z močnim aplavzom, kljub temu, da je točko na koncu osvojila ekipa Panvite Pomgrada. Sledil je uspešen napad domačih in as servis Drvariča, tako so domači na drugi tehnični odmor odšli s šestimi točkami prednosti. V nadaljevanju so domači malenkost popustili, gostje so se z uspešnim blokom približali na 19:16, vendar so v domači ekipi strnili vrste, ter nadaljevali zbrano. Z uspešnim blokom so ponovno povedli 23:18, kar je zadostovalo za mirno končnico.

 

Tako je bil pred nami odločilen niz za domačo ekipo. Zmaga v tem nizu jim je še omogočala, da se z zmago uvrstijo v modro skupino in se tudi v letošnji sezoni vključijo v končnico, v borbo za naslov prvaka, odbojkarji Panvite Pomgrada so že pred nekaj časi zagotovili uvrstitev v modro skupino in zasedajo tretje mesto. Tudi v tem nizu so povedli domači, po uspešni akciji Drvariča. Sledila je igra, kjer si nobena ekipa ni priigrala prednosti. Obe ekipi sta bili zelo borbeni v obrambnih akcijah, kjer smo videli veliko atraktivno polovljenih žog. Po napaki domače ekipe v napadu, so s točko prednosti odšli na prvi tehnični odmor odbojkarji Panvite Pomgrada. Sledili sta še dve napaki v napadu, kar je domačega trenerja Iztoka Kšelo prisililo, da je zahteval prvi minutni odmor, ki je obrodila sadove, saj so sledile 3 zaporedne točke Hočanov in izenačenje na 10 točki. Nalet domačih je poskušal ustaviti trener gostov Sašo Topovšek z polminutnim odmora, vendar brez uspeha, domači so dosegli še dve točki in povedli 12:10. Sledil je še uspešen blok Manthe in vodstvo domačih 14:11. Igralci Panvite Pomgrada se nikakor niso predajali in z borbeno igro, ter dobrimi obrambnimi potezami, so uspeli oditi na tehnični odmor s prednostjo točke. Pred nami je bila napeta končnica, obe ekipi sta bili zelo borbeni, požrtvovalni v polju. Z blokom Bergleza so domači ponovno povedli 19:18, kar je Saša Topovška prisililo, da je zahteval še svoj drugi polminutni odmor. Sledil je ponovno boj za vsako točko, domači so bili v prednosti do 22 točke, po slabšem sprejemu so gostje povedli 23:22. Mantha je z atraktivno točko izenačil na 23, do prve zaključne žoge pa so prišli odbojkarji Panvite Pomgrada po napadu Bogožalca. Domači so jo uspeli obraniti, nato še tudi drugo, nato pa so izkoristili svojo prvo zaključno žogo, ter slavili zmago pred navdušenimi navijači, ki so jih tokrat vzpodbujali v zelo velikem številu.