• alualpremJože ŽagarSGPalualpremHakl ITIntering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.EL PuhanSGPKratchowillPekarna in kava bar KuzmičZvezdaIntering holdingPanvitaIntering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaHakl ITFrontLab d.o.o.Energija plusAvto RajhPranglHelosFrontLab d.o.o.ZvezdaPetrolPekarna in kava bar KuzmičHakl ITPetrolPanvitaVigrosPetrolSGPPanvitaprofektFrontLab d.o.o.Imo-RealAvto RajhEnergija plusVigrosPranglZavarovalnica Triglav, d.d.SGPKratchowillMlinopekImo-RealZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.

Novice 05.04.2018

Maribor vs. Panvita Pomgrad 3:1

Na prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva za moške sta se v dvorani Tabor pomerili ekipi Maribora in Panvite Pomgrad iz Murske Sobote. S 3:1 (-15, 20, 16, 26) so se zmage veselili Mariborčani, ki so tako z 1:0 povedli v zmagah.

 

Dvorana Tabor Maribor, gledalcev 250, sodnika Novak (Dvor) in Milojevič (Ljubljana)

 

Točke za Maribor so dosegli: Crnjanski 21, Plesec 16, Detela 14, Uremovič 13, Mulec 4, Mejal 4, Planinšič 1,Vrabl, Košenina, Herman, Križman, Virtič.

 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 16, Grut 14, Rojnik 11, Flisar 10, Javornik 7, Kasnik 3, Banič 1, Bedrač, Hrastovec, S. Ratkai, J. Ratkai,  Pečnik, Felkar.

 

Uvodni niz so bolje pričeli odbojkarji Panvite Pomgrada ter povedli 3:1, vendar so na prvi tehnični odmor s točko naskoka odšli domačini. Sledilla je serija Panvite Pomgrad, ki je z delnim izidom 5:0 povedla z 12:8. Varovanci Sebastijana Škorca so poizkušali izničiti zaostanek, vendar se jim na kaj več kot na tri točke zaostanka ob drugem tehničnem odmoru ni uspelo približati. Še več, razlika se je do konca niza višala in prvi niz so osvojili igralci Panvite Pomgrada s 25:19.

 

Da pa vse ne bo tako gladko kot so si želeli Prekmurci, so poskrbeli Mariborčani ter začeli z vodstvom 3:1, vendar so odbojkarji Panvite Pomgrada takoj odgovorili z delnim rezultatom 3:0. Sledila je borba za vsako toćko. Pri rezultatu 13:12 so Mariborčani naredili odločilno prednost v tem nizu ter z nizom štirih zaporednih točk povedli 17:12 ter prednost obdržali do konca niza, ki so ga dobili s 25:20.

 

Tretji niz so bolje odprli odbojkarji Panvite Pomgrada ter povedli s 5:2, a so gostitelji že ob prvi tehnični prekinitvi vodili z minimalno razliko. Ponovno je sledila borba za vsako točko in gledalci so lahko videli borbeno igro obeh ekip. Ob drugem tehničnem odmoru so Mariborčani vodili s 16:13. Ko je na servis prišel Detela, ki je z dobro usmerjenimi in predvsem močnimi začetnimi udarci goste pripeljal do obupa, so domači odbojkarji prišli do velike prednosti (22:13) in se veselili zmage s 25:16.

 

Ko je bilo za pričakovati nadaljevanje ofenzive domačinov, so ti nepričakovano popustili ter prepustili pobudo Panviti Pomgrad, ki so hitro povedli z 10:6. Ko bi morali Prekmurci samo še stopit na plin, so naredili tri nerazumljive napake in spet spustili domačine v igro. Prednost je skopnela na 10:9. Sledila je boljša igra Panvite Pomgrad in na drugem tehničnem odmoru so Sobočani vodili že z 16:11. Ko so vsi že počasi pričakovali peti niz, je sledil zadnji napad domačinov, ki so počasi in vztrajno lovili goste ter izenačili rezultat na 20:20. V infarktni končnici so imeli boljše živce Mariborčani, ki so niz dobili z 28:26 ter si priigrali veliko psihološko prednost pred drugo tekmo.