• Jože ŽagarPanvitaPetrolVigrosPanvitaalualpremFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.Avto RajhSGPPanvitaIntering holdingImo-RealPetrolAvto RajhFrontLab d.o.o.Intering holdingVigrosPranglKratchowillIntering holdingEnergija plusSGPPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.HelosPekarna in kava bar KuzmičEL PuhanKratchowillZavarovalnica Triglav, d.d.MlinopekHakl ITPanvitaPranglSGPJože ŽagarHakl ITZvezdaSGPPekarna in kava bar KuzmičprofektZvezdaEnergija plusImo-Real

Novice 16.02.2019

Panvita Pomgrad vs. ACH Volley Ljubljana 0:3

16.krog 1.DOL, moški / M.Sobota, 16.02.2019  

Izidi nizov: 23:25, 22:25 in 10:25.   

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 150, sodnika: Valentar (Prevalje) in Seifried (Maribor).

Točke za Panvito Pograd so dosegli: Pečnik, Vori, Pulko 10, Rojnik 2, Beravs 3, Flisar 5, Volovlek, Bogožalec 8, Bedrač 3, Marovt, Novak in Ratkai (oba libero).

Točke za ACH Volley so dosegli: Purič 3, Pavlovič 14, Satler, Brulec, Đirlič 2, Okroglič 6, Mantha 10, Vilimanovič 1, Pokeršnik 7, Videčnik, Poluian 5 in Kovačič (libero).

 

Favorizirani serijski državni prvaki so tudi v Murski Soboti upravičili sloves favorita in z dodobra premešano zasedbo po vsega dobri uri igre brez posebnih težav ugnali domačo Panvito Pomgrad. Gostujoči trener, Matija Pleško je vseskozi verjel svoji začetni šesterki in ukrepal zgolj po potrebi. V uvodnem nizu je namreč pri izenačenju na 22.točki namesto korektorja Jorija Manthe vstopil Petar Đirlič, ki je zaključil prvi niz.

Pa tudi v nadaljevanju se je Pleškov občutek za menjave izkazal za več kot uspešen saj je za mirno končnico v drugem nizu namesto nerazpoloženega Tymofiija Poluiana poskrbel ljubljanski kapetan Jan Pokeršnik, ki je sicer ostal na parketu zatem do konca. 

Odbojkarji Panvite Pomgrada so se Ljubljančanov presenetljivo hrabro lotili z dvema domačima mladcema v začetki šesterki kar pa sicer ni obrodilo sadov. Tekmo proti ACH-ju sta namreč začela bloker Žan Bedrač, namesto katerega je v tretjem nizu vstopil Maj Marovt in pa sprejemalec Mitja Pečnik za katerega so bili aktualni državni prvaki prehud zalogaj in ga je zamenjal Jakob Rojnik. A se to na igri domače zasedbe, žal ni kaj prida poznalo...

Najbolj izenačen in negotov na obračunu v Murski Soboti je bil tako uvodni niz, ki so ga Ljubljančani na koncu dobili na razliko. Potem, ko sta se tekmeca vseskozi izmenjavala v vodstvu je ACH ušel Panviti Pomgrad pri 13:17. Takrat je reagiral domači trener Dejan Fujs, ki je Pečnika zamenjal z Rojnikom in na Bedračev začetni udarec so Sobočani tekmeca ujeli ter izid izenačili na 22.točki. Nato pa se je ustavilo. Pleško je zamenjal svojega korektorja, Sobočan v ljubljanski vrsti, Uroš Pavlovič, je po menjavi prispeval naslednjo točko, rezervist Đirlič pa je zaključil uvodni niz v korist ACH-ja z minimalno prednostjo, na razliko, pri 25:23.

V nadaljevanju pa so odbojkarji Panvite Pomgrada z Rojnikom na parketu pokazali povsem drugi obraz. Po zaslugi gostujočih napak in domačega bloka so povedli z 9:5 in držali razliko vse do izida 16:13, ko je namesto nerazpoloženega Poluiana vstopil gostujoči kapetan Pokeršnik. Vstop slednjega se je poznal predvsem v napadu in po izenačenju na 20.točki so končnico drugega niza odločile predvsem gostujoče izkušnje. Sobočani so ostali brez učinkovitega napada na neprebojni ljubljanski blok in ACH je po napaki domačega organizatorja igre, Žana Beravsa povedel z v nizih z 2:0.

V zadnjem, tretjem, nizu pa so nato igrali samo še Ljubljančani. Domača igra je namreč povsem razpadla. Pravega sprejema ni bilo, posledično je šepala tudi organizacija napada in po razpadu sistema je ACH ekspresno zaključil tekmo z zaključno točko korektorja Manthe za maksimalno zmago s 3:0.

Povedal sta po tekmi v Murski Soboti:

  • Matija PLEŠKO, trener ACH Volleja:

»Čestitam domačinom za borbo v prvih dveh nizih. Dejansko so nam otežili delo v Murski Soboti. Verjetno bi sam lahko tudi kaj več menjal, ampak sem želel ohraniti neko širino igralskega kadra, ki ga imamo. Menjav bi načeloma lahko bilo več, pa tudi kakšna prej seveda. Smo pa vseeno zmagali s 3:0 in z rezultatom sem zadovoljen, mogoče s kakšno stvarjo pa vseeno ne najbolj. Nas pa sicer čaka še Evropa in predvsem želja, da bi se od aktualne lige prvakov poslovili z zmago

  • Jure LUKAČ, športni direktor Panvite Pomgrada:

»Mi smo tokrat pokazali pravi športni duh. Predvsem v uvodnih dveh nizih, po koncu drugega pa nam je forma padla. Fantom gre vseeno čestitati za prikazano in predvsem ekipni duh ter velik trud proti ACH-ju, ki je zelo močan. Na tem mestu seveda čestitka za zmago tudi nasprotniku. Pri nas bo potrebno zdaj napeti vse sile, saj se želimo uvrstiti v končnico. Pustimo se presenetiti, čeprav ne moremo podcenjevati nobenega nasprotnika